Var god vänta...
Hem Utrustning Knivar & Verktyg Fast blad Fällkniven H1 Zytel - Kniv
Fällkniven H1 Zytel - Kniv (H1Z)
Fällkniven H1 Zytel - Kniv (H1Z)
Fällkniven H1 Zytel - Kniv (H1Z)
Fällkniven H1 Zytel - Kniv (H1Z)
Fällkniven H1 Zytel - Kniv (H1Z)
Fällkniven H1 Zytel - Kniv (H1Z)

Fällkniven H1 Zytel - Kniv

Varunummer:
H1Z
EAN:
7340101500270

Solid, ergonomiskt riktig jaktkniv med bra grepp och riktiga detaljer som är lätt att slipa.

Fällkniven H1

H1 är Fällknivens första, ordentliga jaktkniv med inspiration och härstammar från klassisk, skandinavisk knivtillverkning. Det ergonomiskt designade resultatet kommer från många års sökande efter den perfekta jaktkniven. En kniv där både blad och skaft koordinerar på ett fantastiskt vis. Det 5mm tjocka konvexslipade bladet går med nästan full bredd genom hela skaftet och är överlägset starkt på grund av användningen av det hårda men också sega specialstålet (VG10) Det fylliga skaftet består av nätskuren thermorun som ger ett varmt, behagligt och bekvämt grepp.

Kniven har inte parerstänger som kan kroka fast i eller vara i vägen vid slakt, därför bör man ha viss erfarenhet av jakt, slakt och knivbruk för att hantera H1 säkert. 
Bladet är tillverkat i VG10  - ett rostfritt specialstål. Fällkniven har använt det stålet i många år och det är både starkt och håller skärpan bra. Bladet på modell H1 ser kanske lite speciellt ut och det finns det anledning till. För det första – jaktknivar kommer i många olika former och utseenden för olika användning och olika preferenser. Som med så mycket annat så är det först och främst upp till den som håller i kniven. 

Vet du inte var du ska sätta kniven i ett nedlagt djur spelar det ingen roll vad för slags kniv du har. Det slutar med fel snitt, hår i buken, genomskurna hinnor och blod överallt. Kombinationen av en erfaren jägare och en väldesignad jaktkniv är oslagbar! Snitten ligger perfekt, bytet är rent och inte fullt av hår, inga felskär i köttet och hela hinnor.

Den optimala jaktkniven ser ut som modell H1! Det finns en uppfattning om att jaktknivar ska ha så korta blad som endast 6-7 cm – Fällkniven menar att man måste se till de professionella slaktarnas knivar. Deras knivar är 10 – 13 cm. Längden måste självklart kombineras med en design som erbjuder en lång och effektiv flåegg. Det är också väldigt viktigt med en spets som är designad så att den är välfungerande och penetrerande eftersom en kniv har två funktioner på bladet - en egg och en spets. Spetsen på den här kniven är designad så att den tränger igenom huden men inte går in i köttet när man öppnar upp bakbenet på ett hårvilt. Detta är en detalj som du dessutom kan justera till själv på din egen favoritkniv – håll kniven med eggen vänd uppåt, fingrarna mellan skaft och underlag och se sidan efter var spetsen pekar mot underlaget. Slipa till kniven så att den den inte skär igenom och in i låret på djuret.

Modell H1 är jaktkniven med stort J! Allt är perfekt anpassat för maximal funktionalitet i alla situationer. Det hårda, sega stålet, det starka 5 mm tjocka bladet, det konvext slipade bladet som är sylvasst och lätt att skära med, det raka, ergonomiskt formade skaftet i halksäkert thermorun-gummi, och det fantastiskt kompakta formatet. Bland erfarna jägare och skogsfolk är Fällkniven H1 det självklara valet. 

Specifikationer

  • Stål: 3G, Lam. VG10
  • Hårdhet: (HRC) 59, 62
  • Egg: Konvex
  • Tånge: Genomgående bred tånge
  • Skaftmaterial Thermorun
  • Slida: Zytel
  • Vikt, endast kniv (g): 181
  • Bladlängd (mm): 100
  • Bladtjocklek (mm): 5
  • Totallängd (mm): 210

Ditt betyg om detta produkt?
Bli först med att recensera detta produkt