Integritetspolicy


Inledning

Du står i centrum för allt vi gör. För oss är det helt avgörande att du känner dig trygg, samt har tillit till oss och arbetet vi utför. Därför hanterar vi dina personuppgifter med respekt och du har total kontroll över dem.
 
Det är viktigt att du vet vilka personuppgifter vi (Milrab AS) samlar in om dig och hur vi använder dem. Här nedan hittar du en förklaring på hur vi sköter detta. Det är viktigt för oss att förklara det på ett kortfattat och enkelt sätt.
 
Om vi gör större ändringar av riktlinjerna i integritetspolicyn vill vi att du ska få veta det. Om nödvändigt kommer vi att be om ditt godkännande.
 
Om du önskar mer information om hur vi på Milrab AS arbetar med skydd av personuppgifter så kan du ta kontakt med oss genom att trycka här.


Vem har ansvaret för personuppgifter?

Milrab AS, organisationsnummer 997 595 262, är ansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Vilken typ av uppgifter om dig behandlar vi?
 
Vi samlar in och lagrar olika typer av information om dig när du skapar ett konto, handlar eller kontaktar oss på andra sätt.

Vi behandlar personuppgifter som namn, adress, e-postadress, kön, födelsedatum, mobilnummer, köphistorik, kundsegment, produktval, sök- och användarbeteende på vår hemsida, kundnummer, beställningsnummer, IP-adress, samt din kommunikation med oss.

För vilka syften behandlas dina personuppgifter?
Vi samlar in och använder din information av många skäl, till exempel för att hjälpa dig med köpupplevelsen, för att delge dig nyheter, för marknadsföringssyften, och annat där lagen kräver det.
Vi använder din personliga information i följande situationer:
·         För att hantera dina köp på vår hemsida, inklusive behandling av dina beställningar, returer och reklamationer.
·         För att skicka ut besked om leveransstatus eller vid problem med leverans av dina produkter.
·         För att hantera dina betalningar.
·         För att hantera frågor från dig via vår kundservice, via e-post, vår chattfunktion, telefon och sociala medier.
·         För att hantera garantifrågor och klagomål på våra produkter.
·         För att bekräfta din adress till externa samarbetspartners.
·         För att skicka ut nyhetsbrev och erbjudanden till dig.

Vilka rättigheter har du?
Dina rättigheter omfattar bland annat att du kan välja om du önskar ta emot marknadsföringsmaterial från oss. Du har också rätt att få tillgång till informationen som vi har om dig. Kontakta oss via vår kundservice genom att klicka här
Du har följande rättigheter:
·         Att motsätta dig att vi behandlar din information.
·         Att begära att dina uppgifter raderas eller att fortsatt användning begränsas.
·         Att be om en kopia på informationen vi har om dig.
·         Att korrigera, ändra eller uppdatera informationen du gett oss.
 
Hur gör du om du har frågor eller klagomål?
Om du har frågor angående vår hantering av dina personuppgifter kan du ta kontakt med vår kundservice på e-post, support@milrab.se, eller på telefon, +46362937166.
 
Du har också rätt att lämna in ett klagomål, eller en anmälan för överträdelser av gällande regler om dataskydd, till Datainspektionen.

Vad händer om vi ändrar vår hantering av personuppgifter?
Om vi börjar behandla dina personuppgifter för nya ändamål, eller samlar in fler uppgifter, kommer du att få information om detta från oss. Vid större förändringar kommer vi att begära ditt samtycke.
 
Användning av kakor (cookies)
När du använder våra hemsidor eller applikationer samlar vi in information om dig för att kunna skapa en bättre kundupplevelse.
 
Vi använder cookies för att lagra information som du använder när du besöker våra hemsidor. Vi lagrar inte personlig information i kakor, och personuppgifter finns inte tillgängliga på våra sidor med hjälp av cookies. Vi använder inte cookies för att föra statistik över din internetanvändning, och vi tillåter inte andra att använda våra cookies för liknande ändamål.
 
Var hämtas personuppgifterna ifrån?
Vi samlar in personuppgifter direkt från dig när du handlar, kontaktar oss, med mera.
 
Hur länge lagras din information?
Vi lagrar endast din information så länge det är nödvändigt för att kunna tillhandahålla de tjänster du önskar, för de syften som beskrivs i den här integritetspolicyn, samt för alla juridiska ändamål där vi lagligen är skyldiga att behålla informationen. Vi raderar informationen på ett säkert sätt när den inte längre behövs, helt i enlighet med företagets riktlinjer.
 
Med vem delar vi dina personuppgifter?
Vi delar din information med våra samarbetspartners så att de kan uppfylla sina skyldigheter enligt avtalet. Dessa är företag som tillhandahåller betallösningar, som levererar dina beställda varor, som utför marknadsföringsrelaterade tjänster till oss, exempelvis hantering och kommunikation av leveranser och erbjudanden, samt IT-relaterade tjänster, såsom lagring och underhåll. Tjänsteleverantörer kan behandla din personliga information endast enligt våra instruktioner och får inte använda dem för egna ändamål.
Vi kan också dela din personliga information med myndigheter, eller andra auktoriserade organ, där det är tillåtet eller föreskrivet enligt lag.

Sker det automatiska mailutskick?
Vi använder oss av automatiska utskick angående köp och försäljning. Det kan röra sig om tips på nya produkter, förslag på andra relevanta varor, och så vidare.
 
Om du samtyckt till att ta emot nyhetsbrev, eller haft en aktiv kundrelation med oss, så finns du i vårt automatiska system. Du kan avregistrera dig från detta när som helst, helt gratis.

Om marknadsföring via e-post eller SMS
Om du har ett aktivt kundförhållande med oss kan vi skicka dig marknadsföring via e-post eller andra elektroniska kommunikationsmetoder, i enlighet med marknadsföringslagen § 19. Det inkluderar nyhetsbrev och andra utskick om innehåll, tjänster, erbjudanden, kampanjer och evenemang från oss, via e-post, telefon, SMS och sociala medier.
 
Om du däremot inte har ett aktivt kundförhållande skickar vi bara ut marknadsföring om du gett ditt samtycke. Dina persondata kan också användas för att anpassa kommunikationen. Du kan när som helst kostnadsfritt avanmäla dig från marknadsföringsutskick genom att använda avanmälningsfunktionen i e-posten/SMS:en.

Opassande information, innehåll för barn
Vi gör vårt bästa för att förhindra att opassande information visas på våra hemsidor och i sociala medier. Vi respekterar andra människor och deras åsikter, men förbehåller oss rätten att moderera meddelanden och kommentarer på våra onlineforum och liknande, för att innehållet ska vara acceptabelt för alla. Ingen av webbkanalerna vänder sig till barn, och ingen av dem är stötande för barn.
 
Hur garanterar vi din säkerhet online?
Vi använder krypterad kommunikation för all överföring av känslig data. Det betyder att hela beställningsprocessen, från att du anger din e-postadress (antingen som ny eller existerande kund) tills du mottar ett ordernummer, är krypterat. Den valda krypteringen rekommenderas som den starkaste, och den som är mest använd idag (128 bitar). Observera att vissa äldre webbläsare endast kan hantera låg kryptering (40 bitar). 40 bitar är mindre säkert än 128 bitar, men en angripare måste ändå tillbringa flera år till att försöka tolka informationen. För att kontrollera om webbläsaren använder hög eller låg kryptering för du muspekaren över låset i statusfältet längst ner i webbläsaren (Mac/Chrome: Vänster om adressrutan).
 
När du går från varukorgen till kassan kan du se ett litet hänglås nere i statusfältet i webbläsaren. Klicka på låset för att se information om certifikatet och vem som har utfärdat det. Ingen av sidorna i beställningsprocessen är tillgängliga utan att låset är synligt i webbläsarens statusfält.

Person-/kreditkortsnummer
Vi lagrar inte ditt personnummer, om det behöver anges, utan vi använder det endast för krypterad kontroll hos kreditinformationsleverantören för att bekräfta dina tillgodohavanden när du beställer. Om du betalar med bankkort/kreditkort sparar vi numret, men det är endast tillgängligt via krypterad kommunikation och endast till för administrativa ändamål.